Mælk på flaske

Vi behandler mælken så nænsomt som muligt.

Vi hverken homogeniserer eller standardiserer. Det betyder både, at fedt- og proteinindholdet naturligt følger årets gang (med et gennemsnit på 5,3 % fedt og 4,0 % protein) og, at du finder en dejlig tyk og silkeblød flødeprop øverst i flasken, hvis den ikke omrystes.

Mælken pasteuriseres, tappes og sendes til grossisten inden for 24 timer efter malkning. Med andre ord - frisktappet mælk på flaske.

Vores yoghurt

Søtoftes yoghurt minder om en klassisk græsk yoghurt i konsistens, men adskiller sig ved at være fremstillet efter traditionelle metoder.

Vi dræner 40 % af vallen fra, hvilket koncentrerer både smag, fedt og protein. Resultatet er en fyldig og cremet yoghurt med masser af karakter.

Ost med årstid og naturskorpe

På Søtofte Gårdmejeri producerer vi to modnede oste: Søbo og Søblå – begge skabt med respekt for håndværket og den naturlige rytme i vores økologiske mælkeproduktion.

Søbo er en gouda-inspireret ost med små fine huller. Den lagres i 7–8 måneder og får her en fyldig, let nøddet og flødesød smag, der balancerer mellem det milde og det komplekse.

Søblå er en blåskimmelost med masser af karakter. Den modnes i 5–6 måneder og har en relativt fast konsistens, som smelter blødt på tungen. Smagen er intens og dyb – men uden at blive skarp.

Begge oste udvikler en naturskorpe med udgangspunkt i den vilde mikroflora, der findes helt unikt her på Søtofte, og afspejler det sted, de er skabt.

Både smag, udseende og fedme varierer med årstiden da Søtoftes køer går ude på græsmarker, hvor indhold af græs, blomster og urter varierer med årstiden.